Maak kennis met mij als young profesional
Ik ben Jasper, 18 jaar, 2e jaars commercieel economie student en woon in Veenendaal. Naast mijn studie werk ik al 4 jaar in de keuken als kok, dit heeft mij leren presteren onder hoge druk en in stressvolle situaties altijd rustig te blijven. Naast thuis lekker koken besteed ik graag tijd in de sportschool, of met mijn familie. Om mij beter te leren kennen staat hier onder een tijdlijn met een paar hoogte punten, diepte punten en ervaringen uit met leven.
2006
2006
Ik ben geboren op 26 juni 2006 in Enschede.
2018
2018
Op 4 september 2018 begon mijn avontuur op de middelbare school, waar ik de havo/vwo-opleiding startte. Dit was een enorme stap voor mij, want het betekende niet alleen een nieuwe school met nieuwe leraren en vakken, maar ook nieuwe klasgenoten. Na mijn verhuizing vanuit Veenendaal kende ik niemand in mijn nieuwe omgeving. Terwijl mijn klasgenoten al hun vriendjes van de basisschool bij zich hadden, begon ik helemaal opnieuw.
De eerste weken bestonden vooral uit kennismaken en het vinden van mijn plek op deze nieuwe school. Naarmate de tijd vorderde, begon ik het steeds leuker te vinden en voelde ik me minder gespannen. Het eerste jaar vloog voorbij; hoewel het af en toe nog spannend was, kreeg ik uiteindelijk de kans om over te gaan naar het tweede jaar.
2020
2020
Op 27 februari 2020 werd de eerste bevestigde coronabesmetting in Nederland geregistreerd. Wat we aanvankelijk dachten dat zou overwaaien, bleek al snel enorme gevolgen te hebben voor de toekomst. Op zondag 15 maart zat ik samen met mijn familie op de bank te kijken naar de persconferentie, waar we te horen kregen dat we de volgende dag niet meer naar school konden. Alle scholen en kinderopvangcentra zouden sluiten, in ieder geval voor een maand. Uiteindelijk zou blijken dat we bijna een jaar lang online les zouden moeten volgen.
Deze situatie had een grotere impact dan velen aanvankelijk dachten. Het was een harde klap voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van veel mensen. Alle toetsen, opdrachten en lessen moesten online plaatsvinden. Voor mij resulteerde deze verandering in de noodzaak om over te stappen van HAVO/VWO naar HAVO. Achteraf gezien bleek dit de juiste keuze te zijn. Na 2,5 jaar hard werken met vaak slechte cijfers, ging het nu eindelijk beter. Ik behaalde uitstekende cijfers en mocht over naar de vierde klas, waar ik het vakkenpakket Economie & Maatschappij koos. Hiermee kreeg ik de kans om de vakken Bedrijfseconomie en Economie te volgen, vakken die ik sinds het begin al wilde volgen.
Naast school ontdekte ik dit jaar een van mijn grootste hobby’s: koken. Ik begon te werken in de keuken van het eetcafé in ons dorp, wat een geweldige ervaring voor me was.
2023
2023
Na twee jaar intensief werken richting mijn examens, kreeg ik op 14 juni 2023 eindelijk het goede nieuws: ik was geslaagd! Na vijf jaar van toewijding en hard werken had ik mijn diploma behaald. Deze periode markeerde niet alleen een belangrijke afsluiting, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven.
Ik had me ingeschreven voor de studie Commerciële Economie in Utrecht, een keuze die perfect aansloot bij mijn interesse in zowel economie als bedrijfseconomie. In de eerste helft van dit jaar heb ik al voor verschillende bedrijven interessante projecten mogen uitvoeren. Zo ontwikkelde ik een marketingconcept voor Hert Bier en voerde ik een bedrijfsanalyse uit voor Lufthansa.
Naast al deze positieve ervaringen was dit ook het jaar waarin mijn moeder en haar partner besloten om naar Canada te emigreren. Deze beslissing bracht een periode van onzekerheid met zich mee, maar ik was vastberaden om ook deze uitdaging aan te gaan.
2024
2024
Dit jaar markeerde een belangrijke fase in mijn leven, waarin ik bij mijn oom ging wonen, een stage ging lopen en op zoek moest naar een nieuwe baan. De reis begon met een verhuizing naar Veenendaal, de stad waar ik eerder had gewoond. Aangezien mijn moeder naar Canada verhuisde, kreeg ik de kans om bij mijn oom in te trekken. Hierdoor ontstond de noodzaak om een nieuwe baan te vinden, bij voorkeur een functie die ook uitdagend en leuk zou zijn. Dit vondt ik uiteindelijk bij het bedrijf tr3s als kok.
Tijdens het tweede deel van mijn eerste jaar in de opleiding Commerciële Economie heb ik met veel plezier gewerkt aan twee mooie projecten voor Xperity en Aldi. Deze ervaringen hebben mijn vaardigheden verder ontwikkeld en me voorbereid op de volgende stap: mijn stage.
Na een uitgebreide zoektocht vond ik een geweldige stage bij een bedrijf in Arnhem. Destijds heette het bedrijf Kentaa, maar het stond op het punt om over te stappen naar iRaiser. Het was een unieke kans om betrokken te zijn bij deze transformatie, en ik was dan ook meteen enthousiast.